Potpisan ugovor o postavljanju trave na šljakasti teren stadiona “Grbavica”

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor firme "In" Nedim Čehajić, potpisali su danas Ugovor o izvođenju radova na postavljanju vještačke trave na pomoćnom stadionu "Grbavica".

Projektom će biti obuhvaćena zamjena postojeće šljakaste podloge vještačkom travom na terenu čime će se omogućiti mladim sportistima da treniraju tokom cijele godine.

Vrijednost projekta je oko 700.000 KM. Od tog iznosa Općina Novo Sarajevo izdvojila je 300.000, a po 200.000 KM izdvojili su Kanton i Grad Sarajevo. Radovi na terenu počet će iduće sedmice, a bit će, između ostalog, urađena nova drenaža, polaganje trave, uređenje ograde te ugradnja novih golova.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo potpisao je danas i Sporazum za sanaciju reflektora na stadionu "Grbavica" s direktorom Fudbalskog kluba "Željezničar" Samirom Ahmedbegovićem.

Tender za izvođača radova bit će objavljen za dan-dva, a za 30-40 dana očekuje se početak radova. Vrijednost projekta sanacije reflektora procjenuje se na oko 300.000 KM.

Potpisivanju Ugovora i Sporazuma prisustvovao je i zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić koji je naglasio da je ovo jedan od izuzetno važnih projekata koji će omogućiti da djeca i mladi umjesto sadašnjeg prašnjavog terena mogu igrati u pravim evropskim i svjetskim uvjetima.

Jurišić je najavio i namjeru da se u budućnosti realizira i projekt prekrivanja terena na Grbavici i Koševu balonom, kako bi se moglo igrati i kada su padavine.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo naglasio je da je Općina u ovoj godini sanirala četiri sportska igrališta, a u planu je gradnja dva nova igrališta, sportske dvorane i bazena. Za izgradnju sportskih objekata i sportskih ploha Općina je u ovoj godini izdvojila oko 6.000.000 KM, kazao je Koldžo.

Izvor: www.sarajevo-x.com

team87
vijerni Željini navijači

21 komentar

  1. Znam kako je jer i danas treniram u omladinskom pogonu , i danas smo imali trening i bilo je da se ugusis i da izgoris kol'ko przi sljaka odozdo …

    Zas reflektore nije patka , postavljaju sepocetkom ili sredinom septembra .. OK

  2. cuj nekad bilo…pa na temi o utakmici protiv slobode je bilo 170 komentara, sta ces komentarisat sad o reflektorima i travi, toliko toga je vec receno, jedva cekam da to pocne, odugvlaci se, predugo sve to traje…jos nas je onaj i poraz i onako traljava igra spustila sviju na zemlju, normalno da ima manje komentara

Komentariši