NAJAVA: Velež – Željezničar

Drugo kolo Premijer lige nam donosi veliki derbi starih rivala Veleža i Želje, duel dvije ekipe koje su u prvom kolu ubilježile poraze i ekipe koje traže svoje prve bodove u ovoj utakmici.

Željo koji je u prvoj utakmici razočarao svoje navijače na Grbavici u utakmici protiv Slobode (0-1) pokušat će da "ispravlja krive drine" u Mostaru i gdje bi trabali da pokažu mnogo više želje i prije svega borbenosti koja je neophodna da bi se jedna utakmica dobila.
Za razliku od utakmice protiv Slobode, Željo u ovaj susret ulazi jaći za Predraga Šimića koji bi trebao nastupiti na ovoj utakmici jer ima "čiste papire" pa njegov nastup, sa te strane, nebi trebao biti upitan, ali vjerovatno neće igrati zbog činjenice da nije dovoljno fizički spreman.

S druge strane naš domačin Velež je u ogromnim problemima, ekipu su u ovom prelaznom roku napustili skoro svi važnmiji fudbaleri (Kajtaz, Zaimović, Velagić, Bajić, Jugo, Kodro, Kurtanović, Raščić), a zanimljivo je da su Velež "sletile" tri prinove koje su nekad igrale i za naš klub (Aleksandar Railić, Faris Efendić i Adis Jahović).

Realno, Velež je ekipa koja se može dobiti i u Vrapčičima, ali da bi se to uradilo igra PLAVIH mora biti daleko bolja i angažovanija od one koju smo u subotu vidjeli na Grbavici protiv ekipe Slobode.

U međusobnim duelima ove dvije ekipe u Premijer ligi (odigrano ih je 20) Željo ima mnogo više uspjeha (11 pobjeda, 3 remija i 6 poraza) i ako nišsta drugo u ovom trenutku je tradicija na našoj strani.

team87
vijerni Željini navijači

12 komentara

 1. stvarno mislim da je vrijeme dase dobije utakmica u gostima,ako ne dobiju oslabljenni velez stvarno treba stviti ruku na srce i reci da je domet ovog zelje sredina tabele,ja senadam da ce zeljo dokazati ipak svima da mu je mjesto u samom vrhu…A momci najavljuju jako zrtvovanje na terenu,sto ostaje da se vidi…

 2. Jedino Pelak je nešto ostali tanko, Softić juče protiv radnika ništa, Peđa vjerovatno nije u formi i tek na proljeće može biti nešto a što se tiče Šešlije e on je velika nepoznanica kako će se snaći ali mu treba dati priliku. Dok je JAMAKA od nas nema ništa.

 3. Kakav god da je, Softić ne može biti gori od Muharemovića. Visok je, presjeći će koju loptu, vidio sam da zna i dodati loptu najbližem igraču, što Dino jednostavno ne zna. Pošto će Šimić biti u pogonu vjerovatno za 15-ak dana, pa samim tim Bučana se ne može prebaciti na krilo, očekujem ovih 11: Šehić, Bučan, Hrkač, Cocalić, Bajić, Softić, Bekrić, Šešlija, Pelak, Buba, Borić (Redžepi).Mislim da ova ekipa ima šansi da Vrapčiće napusti neporažena. Fale nam Šimić, Zeba, Rovčanin.

 4. FORMACIJA :

  ———-SEHA———

  ——-COCA—————-KERLA———–

  ——–BAJIC————SOFTIC————————-HRKAC—–

  ——–BUCAN————-PELAK————–DUDIC
  (SESLIJA)
  —ROVCANIN——BUBA—-

Komentariši