Rođeni uputili dopis Željezničaru da ne mogu snositi odgovornost za sigurnost njihovih navijača

Fudbalski klub (FK) Velež uputio je dopis FK Željezničar uoči  subotnje prvenstvene utakmice u Vrapčićima, da ne može snositi odgovornost za sigurnost Željinih navijača, uz napomenu da ovaj dopis nema veze sa odnosima dva prijateljska kluba, nego je riječ o stvarima isključivo sigurnosne naravi, piše RTM.

Kako je saopćeno iz Veleža, problem je u tome što Hercegovačko-neretvanski kanton (HNK) trenutno nema osobu koja obavlja dužnost komesara kantonalne policije, koji je jedina nadležna da izda naređenje za angažiranje specijalaca.

To je potrebno stoga što je N/FS BiH subotnju utakmicu drugog kola Premier lige BiH proglasio susretom visokog rizika.

Dodatni problem je što se na stadionu u Vrapčićima odvijaju radovi na rekonstrukciji, te su mogući nekontrolirani upadi navijača u taj objekat, te stoga FK Velež ne može preuzeti sigurnosnu odgovornost. Uprkos tome, Klub će zatražiti veći od uobičajenog broj redara na utakmici.

Izvor: www.sportcentar.ba

team87
vijerni Željini navijači

11 komentara

 1. ma mogu se napusiti ovi iz saveza jebem im majku,joj ima li iko pametan da rokne ilju i onog naseg dusmana…cuj visoki rizik,pa veci je rizik kad igraju zeljo orasje,ali fakat sa velezom smo prijateljski uvijek bili

 2. o tome ti ja govorim…..ne znam je li ikada u novijoj historije bio neki incident izmedju TM i RA….to su fakat najjace navijacke skupine u BiH bile i bit ce…..i imaju sasvim korektan i prijateljski odnos!!!!!!!pogledajte na youtube klip
  http://www.youtube.com/watch?v=htGEmObc6J0&feature=related neki se kompleksasi sprdaju ovim klipom, ali ovo dokazuje sta su pravi navijaci!!!!!!!!hehe!!!!ajmo u mostar!!!!!jedan grad jedan klub VELEŽ!!!!!!!
  željo do groba!

 3. €€€€€€€€€€€_€€€______€€€_____€€€€€€____€€€€€€€
  ____€€______€€_€____€_€€____€€____€€_______€€
  ____€€______€€__€__€__€€____€€____€€______€€
  ____€€______€€___€€___€€_____€€€€€€______€€
  ____€€______€€________€€____€€____€€____€€
  ____€€______€€________€€____€€____€€___€€
  ____€€______€€________€€_____€€€€€€___€€

Komentariši