KADETI: Željezničar – Sarajevo 1:2

Naše mlade nade danas su poražene od Sarajeva u polufinalu lige za prvaka BiH. Finalni turnir se igra u Zvorniku a već je poznato kako su se naši igrači našli u ružnoj situaciji, jednostavno prepušteni sami sebi. Baš zbog te narušene atmosfere u ekipi ovaj poraz i ne čudi. Ekipi koja je poražena danas ovo je prvi poraz protiv gradskih rivala ove sezone. Nažalost on je došao u nezgodno vrijeme i time su srušeni snovi ovih mladih fudbalera koji su sigurno očekivali titulu.

Svi dobro znamo da je situacija u klubu vrlo loša, te da rezultati i uspjesi ne dolaze već godinama. Uprava ne radi ništa, obećani su nam reflektori kojih nema, obećan nam je istok kojeg nema, obećana je trava na pomoćnom terenu koje – nema. Kadeti su prije utakmice više razmišljali kako pronaći sredstva za put nego o protivniku. Igračima koji su igrali za klub danas od sveg srca čestitamo, dok je ovo upravi još jedan loš potez a navijači nemaju mnogo strpljenja. Bliži se prozivka..

Ah, da. Ne trebamo se čuditi zašto nam igrači odlaze sa 16 godina te zašto svi traže famozne klauzule te zašto nijedan mladi igrač ne namjerava produžiti ugovor..

Edit: U utakmici za 3. mjesto nasi kadeti su savladali Drinu iz Zvornika sa 3-1

team87
vijerni Željini navijači

4 komentara

  1. Ovo godiste je jedno od najtalentovani i jednih i drugih.Ja fakat nekontam upravu SA i ŽE umjesto da ulazu u ove mlade igrace oni ih ignorisu.Siguran sam da ce iz ovog godista isplivat 5-6 vrhunski igraca ali da ce na njima zaraditi dinamo ili hajduk samo zato sto su nase uprave nezainteresovane.
    Ako nemas stelu nemozes zaigrat da jebe rak raka to znam iz licnog iskustva.

Komentariši