Fatmir Bajramović izazvao incident na humanitarnoj utakmici

Danima su pojedini čelnici NSBiH tražili pogodnu osobu koja, bi mogla izazvati kakav incident na Koševu na spektaklu pod nazivom Spasimo bh. fudbal.

Navodno su takve tražili među navijačima, novinarima, trenerima, pa i narkomanima… Ali se niko nije želio prodati jafitno i pasti nisko. Jednog su, izgleda pronašli.

Izvjesni Fatmir Bajramović koji se predstavlja kao nogometaš Željezničara, premda nam na Grbavici potvrđuju da ne znaju šta će sa njim, te da nije odigrao niti munutu u ove dvije godine. Ipak, uspjelo mu je, poput dovitljivog navijača, koji se nedavno na Old Trafordu slikao sa jedanaestoricom igrača Mančestera.

Ušuljao se, slikao i mirno odšetao na tribine. On je bio dostojanstven, za razliku od beznačajnog lika, koji obilazi redakcije ovdašnjih tabloida i nosi im slike kako bi pisali o njegovim navodnim nezgodama i avanturama.

Dakle, na Koševo se među Kodrom, Bolićem, Barbarezom, Konjićem, Varešanovićem, Mujčinom, Biščevićem, Gušom.., ušuljao i nikom i ni počemu zanimljiv Bajramović. I tako je dospio do jedne od svlačionice. Kako je svima bio nepoznat i sumnjiv, on je po svlačionici dijelio dresove. Jedan je ranije zaštekao za sebe, iako su do tada Kajtaz, Ćemalović, Merdanović čekali hoće li neko od organizatora donijeti dres.

Bajramović je sačekao da svi napuste svlačionicu, a onda navukao dres, šorce, štucne i istrčao na Koševo, na iznenađenje mnogih novinara, koji su zapisali sve aktere, ali niko nije znao ko je slijeli putnik i uljez među zvijezdama. Kada su organizatori prepoznali mogućeg plaćenika iz Saveza, uljudno su ga pokušali zamoliti da skine dres i preda ga Kajtazu.

Kada je provaljen, zamolio je da se ne bruka, te da sačekamo poluvrijemje, te će tada otići u svlačionicu. No, tada se sakrio i čekao početak utakmice. Dok je sjedio na klupi, telefonirao je za vrijeme utakmice. Na kraju se približio Fuadu Muzuroviću, a sredinom drugog poluvremena, bez ikakve najave, otišao je do aut linije, pozvao Obada i ušao na teren.

Srećom, njegovo neznanje nije došlo do izražaja, jer je ostao tek dvije, tri minute na terenu, a onda se mic po mic dovukao do Barbareza, koji je u anonimusu brzo primijetio simptome sličnih likova. Zato vrijeme uljez je gledao gdje su kamere i okretao se u njihovom pravcu.

Pred kraj utakmice ustao je sa klupe, dočekao nekog mladića koji mu je donio telefon, te nakon kraćeg razgovora, ustao i odšetao sa terena. On je jedina mrlja na koševskoj akciji. I ničim nije umanjio spektakl. Spomenuti je individualac dobio malo slave, ali je izgubio i ono malo ljudi koji su rizikovali da sa njim popiju kafu. Provjerili smo, u Želji su definitivno odlučili da mu pokažu izlazna vrata. Da, ako već bruka sebe, da ne kalja ugled Željezničara, čijim se članom predstavlja.

team87
vijerni Željini navijači

25 komentara

Komentariši